Nachttrein Zwitserland (City Night Line)

CNL1xDagelijks rijdt er vanuit Amsterdam een nachttrein naar Zwitserland. Meestal eindigt deze trein in Zürich, maar in het winterseizoen gaat de trein 1x per week door naar Brig. Dan stopt de nachttrein van City Night Line ook te Spiez, Kandersteg, Goppenstein en Brig.

De City Night Line rijdt tijdens het wintersportseizoen op vrijdagavond vanuit Nederland via Basel en Zürich door naar Brig. Daar komt de trein dan zaterdagochtend aan. Zaterdagavond rijdt de trein vanuit Zwitserland weer terug naar Nederland. Door deze verlenging hoeven wintersporters naar Spiez, Kandersteg, Goppenstein en Brig een keer minder over te stappen. Omdat de route via Zürich gaat, is dit niet de snelste route naar Brig, maar wel de goedkoopste.

Op alle dagen dat de nachttrein niet rijdt naar Brig, eindigt de trein in Zürich. Op dat moment stopt de trein in Zwitserland alleen te Basel Bad, Basel SBB, Baden en eindbestemming Zürich HB  (Hauptbahnhof). In Nederland kan er worden opgestapt te Amsterdam Centraal, Utrecht Centraal en Arnhem. Soms wordt de trein bij werkzaamheden omgeleid via Eindhoven. Dan vervalt de stop te Arnhem. Ook in Duitsland stopt de trein diverse malen, bijvoorbeeld in Keulen. Reizigers uit Zuid-Limburg kunnen via Heerlen en Aken naar Keulen reizen en daar opstappen. Ook vanuit Venlo is het soms handiger om via Mönchengladbach de trein naar Düsseldorf of Keulen te nemen.

De trein heeft de volgende accommodaties:

  • Slaapstoelen. Vanaf 29 euro per enkele reis.
  • Ligplaatsen. Vanaf 49 euro per plek in een zespersoons couchette, vanaf 59 euro in een vierpersoons couchette. In het rijtuig is een wasgelegenheid. Ontbijt is niet inbegrepen. Er is geen douche. In een zespersoons zijn er aan weerszijde van de cabine 3 bedden.
  • Slaapplaatsen. Vanaf 69 euro. De bedden zijn luxer dan bij de ligplaatsen. Er is in iedere cabine een eigen wasgelegenheid. Een klein ontbijt is inbegrepen en er is ook een douche in het rijtuig. Er zijn zowel cabines voor één persoon, als cabines voor twee en drie personen. De bedden bevinden zich boven elkaar.
  • Slaapplaatsen DeLuxe. Deze bieden dezelfde accommodatie als slaapplaatsen, maar nu heeft u ook een eigen douche en toilet.