Toeslag Gotthard Panorama Express in 2024 duurder

Gepubliceerd op 10 maart 2024 om 12:41

 Foto: (c) Dario Häuserman / SBB

De SBB heeft aangekondigd dat de toeslag voor de Gotthard Panorama Express, een populaire trein voor toeristen, dit jaar zal stijgen. Reizigers zullen voortaan 24 Zwitserse frank (CHF) moeten bijbetalen, bovenop hun reguliere treinticket. In 2023 bedroeg deze toeslag nog 16 CHF. 

De Gotthard Panorama Express biedt een unieke reiservaring, waarbij passagiers kunnen genieten van adembenemende uitzichten op de Zwitserse Alpen. De trein verbindt het centraal gelegen Arth Goldau met Lugano. De trein rijdt via de Göschenen en de oude Gotthard tunnel. 

De verhoging van de toeslag komt op een moment dat ook andere populaire Zwitserse treinroutes hun prijzen hebben aangepast. Bijvoorbeeld, de toeslag voor de Bernina Express, die de toeslag dit jaar verhoogde naar ook dit jaar verhoogd naar 36 CHF in het hoogseizoen.

Deze prijsstijgingen reflecteren de toegenomen kosten en de hoge populariteit van de panoramatreinen.  Reizigers die van plan zijn de Gotthard Panorama Express te nemen moeten zich realiseren dat een 1e klas treinticket vereist is, en dat vooraf reserveren eveneens een vereiste is.