Jungfraujoch: per trein naar de top van Europa

Vanuit Interlaken een dagje naar Jungfraujoch? Met de Jungfraujoch Bahn reistu met de trein via de Eiger-gletsjes naar het hoogste treinstation van Europa, op 3.454 meter hoogte! Vanaf hier heeft u een adembenemend uitzicht op onder andere de langste gletsjer van de Alpen, de Aletschgletsjer.

De trein van de Berner Oberland-Bahn (BOB) van Interlaken naar Grinderwald. Daar kan er overgestapt worden op de trein naar Kleine Scheidegg.

De route van de Jungfraujoch spoorlijn

Alle treinen naar het Jungfraujoch vertrekken vanaf Kleine Scheidegg. Maar de meeste mensen starten hun dagtocht in Interlaken. Kleine Scheidegg is op verschillende manieren vanuit Interlaken bereikbaar. Kies er bijvoorbeeld voor om via Lauterbrunnen van Interlaken naar Kleine Scheidegg te reizen met de trein. Voor het beste uitzicht neemt u plaats aan de rechterkant van de coupe. Ook is het een optie om via Grindelwald te reizen. Na overstap in Grindelwald heeft u rechts in de trein een weids uitzicht op de bergen terwijl u de Eigenorwand van dichtbij ziet als u links gaat zitten. 

De Wengeralpbahn (WAB) brengt reizigers vanaf Lauterbrunnen en Grindelwald naar Kleine Scheidegg.

Vanaf Kleine Scheidegg gaat de reis verder omhoog met de tandradbaan. De reis gaat grotendeels door een steile tunnel naar het meer dan 3000 meter hoge Jungfraujoch. De 7 kilometer tunnel is gemaakt tussen 1896 en 1912 en heeft verschillende openingen in de rotsen zodat de treinen een fotostop kunnen maken voor het mooie uitzicht. Eenmaal aangekomen op de top is het uitzicht echt spectaculair. De imposante bergtoppen van de Eiger, Jungfrau en Mönch pieken hoog op en aan de andere kant ligt de gigantische Aletsch-gletsjer. Het valt aan te raden om wat tijd door te brengen op de Jungfraujoch en bijvoorbeeld een mooie wandeling te maken door de eeuwige sneeuw, een rit met sledehonden te maken of een bezoek te brengen aan het ijssculpturen paleis. 

De laatste etappe per Jungbraujochbahn naar de Top of Europe, de rode trein rijdt vanaf Kleine Scheidegg.

Praktische informatie

De treinrondreis van Interlaken naar Jongfraujoch is zeer populair en het valt dan ook aan te raden om je tickets op tijd in huis te halen. De prijzen zijn seizoensafhankelijk. In het hoogseizoen (juli, augustus) is het treinkaartje het duurst en het voordeligst reist u in november en december. De kaarten zijn zowel online als op ieder station te koop.

Met de Swiss Pass en Interrail ontvangt u 25% korting. Het is mogelijk om je zitplaatsen te reserveren voor het traject van Kleine Scheidegg naar het Jungfraujoch.