Rhätische Bahn bestelt nog eens 20 nieuwe treinen

Gepubliceerd op 12 juni 2020 om 16:05

In aanvulling op de 36 eerder bestelde Capricorn treinstellen, heeft de Rhätische Bahn nog eens 20 treinstellen van dit type besteld bij Stadler. De eerste trein van de eerste reeks zal naar verwachting later dit jaar haar intrede doen tussen Landquart en Davos.

Opmerkelijk van deze treinen is ze kunnen worden gezien als een vleugeltrein. Dit wil zeggen dat de treinen onderweg van elkaar gescheiden worden, zodat ze elk een eigen richting naar een verschillende bestemming kunnen rijden. Speciaal voor dit doel zijn ze voorzien van automatische koppelingen. De treinen zullen in de toekomst onder andere ingezet worden tussen Landquart en Klosters. Hier wil de Rhätische Bahn het aantal treinen uitbreiden.

De eerste bestelling van 36 treinen is al in 2016 gedaan, waarvan de eerste treinen inmiddels geleverd zijn (maar nog niet in de reizigersdienst zijn gekomen). 

Met de order van in totaal 56 vierdelige treinstellen is een investering gemoeid van in een totaal een half miljard Zwitserse frank. Daarvan komt 173 miljoen frank voor rekening van de nu reeds geplaatste bestelling van 20 extra treinstellen.

Foto: Rhätische Bahn