Per trein naar Bern? Stap alleen in Basel over

Bern, de hoofdstad van Zwitserland, is prima per trein bereikbaar. Vanuit Amsterdam, Utrecht en Arnhem rijdt er dagelijks een directe trein naar de grensstad Basel. Vanaf Basel rijdt er elk half uur een intercity naar Bern.

De treinreis naar Bern

De reis duurt ongeveer 7 uur (vanaf Utrecht Centraal). De directe trein naar Basel vertrekt doorgaans om 8:08 uit Amsterdam Centraal, 8:37 te Utrecht en 9:05 te Arnhem. Om 14:47 uur komt de directe trein aan in Basel. 11 minuten later vertrekt de trein naar Bern, waar u om 15:56 uur aan komt. Gaat de aansluiting in Basel verloren? Geen probleem, dan neemt u een trein van een half uur later. 

Treintickets Bern vanaf € 37,90

Treinkaartjes naar Bern zijn beschikbaar vanaf € 37,90 per enkele reis. Reist u samen met een kind? Voor kinderen t/m 14 jaar kunt u gratis een ticket krijgen. Dit kan alleen op het moment dat u het ticket voor de volwassene koopt, en geldt alleen voor uw eigen kinderen of kleinkinderen. Tickets zijn verkrijgbaar via NS International.

De prijzen van de trein zijn flexibel: hoe meer vraag er is (of wordt verwacht), hoe duurder het kaartje. Tijdig reserveren is aanbevolen. Reserveren kan vanaf 6 maanden voor vertrek.

Openbaar Vervoer in Bern

Iedereen die in een hotel of hostel in Bern verblijft krijgt bij aankomst van de accommodatie gratis het Bern Ticket, waarmee u onbeperkt met het openbaar vervoer kunt reizen (in de zones 100 en 101).  Het Bern Ticket is ideaal om van A naar B te komen of om de UNESCO stad wat beter te leren kennen en ontdekken. Het gratis ticket is inclusief de bekende kabelbanen Gurten en Marzili en de lift naar het Münster-platform.

UNESCO Bern

De oude stad van Bern is uitgeroepen tot Unesco werelderfgoed. De stad werd in de 12e eeuw gebouwd op een heuvel bij de rivier de Aar. De gebouwen in de oude stad zijn al honderden jaren uit. Het grootste deel van de historische stad is later gerestaureerd, maar het heeft zijn oorspronkelijke karakter behouden.