Glacier Express verhoogd frequenties

De Glacier Express, de beroemde toeristentrein die Zermatt met St. Moritz verbindt, rijdt voortaan weer twee keer per dag. Door het coronavirus was de dienstregeling eerder terug gebracht naar één keer per dag.

Op het hoogtepunt van de covid19 pandemie werd de beroemde sneltrein volledig uit de roulatie gehaald, maar sinds 20 juni rijdt de Glacier Express weer één keer per dag. Sinds eind juli rijdt ook een tweede trein weer.

De trein rijdt normaal in het hoogseizoen tot vier keer per dag en vervoert een kwart miljoen reizigers per jaar. In 2020 zal dat aanzienlijk lager zijn. Toeristen uit Azië blijven weg. Zwitserse en Europese toeristen weten de trein wel te vinden, maar in kleinere aantallen dan normaal. 

Sinds 7 juli geldt in Zwitserland een mondkapjesplicht voor de Zwitserse treinen, ook voor de Glacier Express. Echter, als reizigers iets willen eten of drinken, mogen ze het mondkapje afzetten.


Meer nieuws van Zwitserland per trein

Glacier Express vanaf 8 juli grotendeels hervat

De wereldberoemde Glacier Express, bekend als de langzaamste sneltrein ter wereld, hervat vanaf 8 juli 2024 zijn diensten tussen Brig, Chur en St. Moritz. Door schade aan het spoor zal er tussen Zermatt en Brig sprake zijn van vervangend vervoer. Dit blijft tot nader order het geval.

Lees meer »

Dienstregeling GoldenPass Express 2024

De GoldenPass Express, een van de meest schilderachtige treinroutes van Zwitserland, rijdt in 2024 vier maal per dag. Deze trein, die de steden Interlaken en Montreux verbindt, biedt een reis van iets meer dan drie uur langs enkele van de meest adembenemende uitzichten in het land. Hier is alles wat u moet weten over de dienstregeling van de GoldenPass Express voor 2024.

Lees meer »

ICE Amsterdam - Basel niet na 15 juli 2024

Na jaren van trouwe dienst komt er een einde aan de directe ICE-treinverbinding tussen Amsterdam en Basel. Tot 15 juli 2024 zal deze populaire route nog dagelijks bereden worden, hoewel reizigers al gewend zijn geraakt aan de frequente aanpassingen in de dienstregeling vanwege werkzaamheden. Echter, vanaf 15 juli 2024 zal deze verbinding, tot nader order, volledig komen te vervallen.

Lees meer »

Nieuwe FLIRT treinen voor de BLS

Vanaf 2021 zal de BLS nieuwe treinen in gaan zetten van het type Flirt. De Zwitserse spoorwegmaatschappij heeft in totaal 58 treinen nieuwe treinen besteld bij Stadler. De treinen zullen in 2021 voor het eerst te zien zijn op de lijn Bern - Neuchâtel - La-Chaux-de-Fonds.

Lees meer »