Montreux-Berner Oberland-Bahn (MOB) GoldenPass & Chocoladetrein

De Montreux-Berner Oberland-Bahn is een Zwitserse spoorwegmaatschappij in het Franstalig gebied van Zwitserland. De MOB verzorgt de wereldberoemde GoldenPass Panoramic en de GoldenPass Belle Epoque (Classic). Ook de Cholodatrein wordt door de MOB verzorgt.

Netwerk MOB

De hoofdlijn van de MOB is de spoorlijn Montreux - Zweisimmen via Gstaad en Zweisimmen. De spoorlijn is een elektrische smalspoorlijn, welke in Zweisimmen aansluiting geeft op de normaalspoor-trein van de BLS. Vanaf Zweisimmen rijden er ook treinen van de MOB naar Lenk.

Chocoladetrein

Zwitserland staat bekend om haar chocolade. En wat is er dan leuker om per Chocoldatrein af te reizen naar de chocoladefabriek van Cailler in Broc? De trein vertrekt vanuit Montreux en is een echte must voor chocoladeliefhebbers. De trein rijdt normaal gesproken vanaf half maart tot en maart half oktober, maar vanwege het coronavirus is de trein in 2020 geannuleerd.

GoldenPass Panoramic

Extra genieten van het uitzicht? Tussen Zweisimmen en Montreux rijdt er een speciale panoramatrein, genaamd GoldenPass Panoramic. Dankzij de extra ruiten kunt u nog beter van het landschap genieten. Twee keer per dag rijdt er een GoldenPass Panoramic trein met VIP plaatsen met direct uitzicht op het spoor. 

GoldenPass Belle Epoque 

Naast de GoldenPass Panoramic, bestaat er ook de GoldenPass Classic, ook wel de GoldenPass Belle Epoque genoemd. Dit is een trein met historische rijtuigen in de reguliere dienstregeling. Twee keer per dag rijdt de trein van Montreux naar Zweisimmen.

Treinkaartjes

  • Interrail is geldig bij de MOB en daarmee ook geldig bij de GoldenPass Panoramic en de GoldenPass Classic. Er hoeft geen toeslag te worden betaald, reserveren is niet verplicht maar wel mogelijk.
  • Ook de Swiss Pass is geldig bij de MOB. Net als bij Interrail kunt u ook met de Swiss Pass gewoon gebruik maken van de GoldenPass Panoramic en van de GoldenPass Classic. 

Meer informatie

De officiële website van de Montreux-Berner Oberland-Bahn is mob.ch. De foto's in dit bericht zijn van de MOB afkomstig.


Dienstregeling GoldenPass Express 2024

De GoldenPass Express, een van de meest schilderachtige treinroutes van Zwitserland, rijdt in 2024 vier maal per dag. Deze trein, die de steden Interlaken en Montreux verbindt, biedt een reis van iets meer dan drie uur langs enkele van de meest adembenemende uitzichten in het land. Hier is alles wat u moet weten over de dienstregeling van de GoldenPass Express voor 2024.

Lees meer »