Bernina Express nu ook vanaf Landquart

Gepubliceerd op 30 april 2019 om 08:52

UPDATE. SINDS CORONA RIJDT DE BERNINA EXPRESS NIET MEER VAN EN NAAR DAVOS EN LANDQUART. DE TREIN RIJDT NU ALLEEN NOG TUSSEN CHUR EN TIRANO EN ST. MORITZ EN TIRANO. ARTIKEL UIT 2019.
Vanaf 11 mei 2019 voegt de Bernina Express het traject van Landquart via Davos toe aan het netwerk. De bestaande trein Davos - Tirano wordt namelijk verlengd van en naar Landquart.

De reis begint op het eerste traject waar de Rhätische Bahn is gestart. Het traject werd in 1889 geopend en loopt van Landquart naar Klosters. Daarna klimt de Bernina Express de Wolfgangpas op en gaat naar het Landwassertal. Op het station Davos Platz wordt een open panoramarijtuig aan de treinsamenstelling toegevoegd. Vervolgens rijdt de trein over de Davos - Filisur spoorlijn en steekt de Bernina Express de hoogste brug van de Rhätische Bahn over, het Wiesner Viaduct.

De Bernina Express doet er ongeveer vijf uur over om van Landquart naar Tirano te komen. Dankzij de samenwerking met de Ristorane Alp Grüm kunnen reizigers bij de Berninapas genieten van zelfgemaakte Pizzoccheri, een specialiteit uit het kanton Graubünden.

De Bernina Express Landquart - Tirano vervangt niet de treindienst Chur - Tirano, maar is slechts een aanvulling op deze treindienst. Ook de trein St. Moritz - Tirano blijft bestaan.