Zwitserse treinbestemmingen

Alle Zwitserse grote steden zijn goed per trein bereikbaar. Basel is zelfs rechtstreeks per trein bereikbaar. Steden als Zürich, Genève, Bern, Interlaken, Lausanne zijn vanuit Nederland met één overstap bereikbaar. Zwitserland is niet alleen per trein bereikbaar via Duitsland, maar ook via Frankrijk (via Parijs). Nadeel van de route via Frankrijk is dat er in Parijs een transfer met de metro nodig is. Internationale treintickets zijn verkrijgbaar via onder andere NS International, Deutsche Bahn en Trainline.

Trein naar Chur
Overstappen in Basel en Zürich.
Reistijd: 9 uur en 14 minuten
Treintickets: vanaf € 37,90

Trein naar Basel
Directe trein, ICE Basel
Reistijd: 6 uur en 39 minuten
Treintickets: vanaf € 37,90

Trein naar Bern
Overstappen in Basel
Reistijd: 7 uur 48 minuten
Treintickets: vanaf € 37,90

Treinreis naar Lausanne

Reis per Thalys en TGV via Parijs naar Lausanne. Of neem de ICE naar Basel en reis via Bern naar Lausaunne.

Per trein naar Luzern

Neem de ICE Amsterdam - Basel en stap vervolgens over op de intercity naar Luzern. Treintickets vanaf € 37,90.

Per trein naar Interlaken

Per trein naar de Jungfraujoch? Of gewoon genieten van de bergen? Interlaken is dan de juiste bestemming.

Per trein naar Zermatt

Zermatt, het startpunt van de Glacier Express en de Gornegratbahn is uitsluitend per trein bereikbaar!

Treinreis naar Bellinzona
Bellinzona, de stad van de kastelen is vanuit Nederland met slechts één overstap (in Basel) te bereiken. Treinkaartjes vanaf € 37,90.

Treintickets naar Lugano
Lugano, het startpunt van de Bernina Express (Bus). Reis per ICE naar Basel, en stap daar over op de trein naar het Zwitserse Lugano.

St. Moritz

St. Moritz is een populaire bestemming in Zwitserland. De Zwitserse panoramatreinen Glacier Express en Bernina Express beginnen en eindigen er. 

Schaffhausen

Schaffhausen is bekend om de Rijnval. De stad is ook goed per trein bereikbaar: stap in Basel Bad over op de regionale Duitse trein naar Schaffhausen. 

Per trein naar Brig

Brig is een belangrijk spoorwegknooppunt. Het is de laatste stop in Zwitserland voordat treinen de grens passeren richting Italië (Domodossola). 

Montreux per trein

Montreux is een treinstad per uitstek. Het is namelijk het beginpunt van de GoldenPass Panoramic en de GoldenPass Classic.

Davos

Davos is een klein stadje, en toch wereldberoemd. Het licht prachtig in de bergen. Mooie wandelingen zijn hier prima mogelijk. 

Trein naar Grindelwald

In Berner Oberland, op de route naar de Jungfraujoch, ligt Grindelwald. Dankzij de BOB Bahn prima bereikbaar.

Filisur, Landwasserviaduct

Lekker wandelen in de bergen en genieten van de mooie trajecten van de Rhätische Bahn. Dat kan prima in Filisur. Ook komt de Zwitserse Krokodil hier.

Chur Arosa Bahn

Arosa is prima per trein bereikbaar dankzij de Chur Arosa Bahn. In de zomer rijden er zelfs open lucht rijtuigen naar het stadje.

Spoorknooppunt Andermatt

Andermatt is een spoorknooppunt van de Matterhorn Gotthard Bahn. Vanaf hier kunt u o.a. mooie treinreis maken naar Göschenen.

ICE Amsterdam - Basel niet na 15 juli 2024

Na jaren van trouwe dienst komt er een einde aan de directe ICE-treinverbinding tussen Amsterdam en Basel. Tot 15 juli 2024 zal deze populaire route nog dagelijks bereden worden, hoewel reizigers al gewend zijn geraakt aan de frequente aanpassingen in de dienstregeling vanwege werkzaamheden. Echter, vanaf 15 juli 2024 zal deze verbinding, tot nader order, volledig komen te vervallen.

Lees meer »