Per trein naar Basel? Neem de directe ICE. Tickets vanaf € 37,90

De Zwitserse grensstad Basel is vanuit direct per trein bereikbaar. Dagelijks rijdt er één keer per dag een ICE vanuit Amsterdam, Utrecht en Arnhem naar deze stad. Treintickets zijn verkrijgbaar vanaf € 37,90.

Directe treinen vanaf Basel

Vanuit Nederland gezien is Basel de toegangspoort tot Zwitserland. Vanuit Basel rijden er treinen naar bijna alle Zwitserse groten steden. Ten minste één maal per uur rijdt er bijvoorbeeld een Intercity via Bern en Spiez naar Interlaken. Elk half uur rijdt er een non-stop trein naar Zürich, op sommige tijden gaat deze trein door naar Sargans, Landquart en Chur. Ook Genève is rechtstreeks vanuit Basel bereikbaar. Alleen voor Lausanne moet er overgestapt worden.

Behalve de directe trein, zijn er ook tal van verbindingen met overstap in Frankfurt of Düsseldorf. U stapt dan ten minste één keer over. Vanuit Frankfurt rijden er ook ICE treinen naar andere bestemmingen in Zwitserland. Bijvoorbeeld naar Chur, Interlaken of Zürich. Deze treinen rijden via Basel.

Meerdere stations Basel

Basel heeft meerdere stations. Basel SBB is het hoofdstation. Hier stoppen ook alle Internationale treinen. Zowel richting Frankrijk, als richting Duitsland en Italië. Basel Bad bevindt zich in het Noorden van de stad. Vanaf hier vertrekken meerdere regionale treinen naar Duitsland. Hiervandaan vertrekt ook een trein naar het Zwitserse Schaffhausen, bekend van de Rijnwatervallen. Grappig is dat deze trein grotendeels via Duits grondgebied rijdt. Basel Bad wordt door de Deutsche Bahn als Duits station gezien. Hierdoor zijn treinkaartjes naar Basel Bad soms net wat goedkoper.

Treinkaartje naar Basel

Treinkaartjes naar Basel zijn te koop bij meerdere partijen. Bijvoorbeeld bij NS International, maar ook bij Trainline, Deutsche Bahn en de Belgische spoorwegen. Voor reizen met de ICE geldt: reserveren is niet verplicht, maar wel aanbevolen.

BaselCard: gratis openbaar vervoer in Basel

Wist je dat als je in Basel (bij een hotel) verblijft, gratis met het openbaar vervoer kunt reizen? Je krijgt bij het inchecken hiervoor gratis de BaselCard. Deze kaart geeft ook 50% korting op Musea in Basel, en 50% korting op de dierentuin in Basel. Ook op een rondvaart op de Rijn ontvangt u 50% korting met de gratis BaselCard.

Bezienswaardigheden Basel

Basel is een leuke gezellige stad aan de Rijn met meerdere bezienswaardigheden. In de stad vindt je bijvoorbeeld veel musea. Zoals het kunstmuseum, het historisch museum of de Baselse Papierfabriek. Daarnaast zijn er tal van indrukwekkende gebouwen, bijvoorbeeld het stadhuis van Basel. Zoals eerder al genoemd is er ook een dierentuin en behoort ook een rondvaart op de Rijn tot de mogelijkheden.