Swiss Travel Pass: hoe werkt het en wat kost het? Online te bestellen 

Geniet onbeperkt van de Zwitserse treinen dankzij de Swiss Pass. Met de Swiss Travel Pass kunt u bovendien ook gratis reizen met bus, boot en tram. Bovendien krijgt u gratis toegang tot circa 400 musea. Op de berg- en cabinebanen ontvangt u met de Swiss Travel Pass 50% korting. Met deze treinpas bent u vaak veel goedkoper uit dan allerlei losse tickets.

Verschillende uitvoeringen Swiss Pass

De Swiss Pass is er in verschillende uitvoeringen. De meest voordelige uitvoering zijn de reisdagen aanééngesloten te gebruiken. U kunt kiezen uit 3, 4, 8 of 15 aanééngesloten reisdagen. Dat is vooral prettig wanneer u elke dag met de trein wilt kunnen reizen. Wilt u meer flexibiliteit? Dan is de Swiss Travel Pass Flex een betere optie. Ook deze is er voor 3, 4, 8 of 15 reisdagen, maar nu kunt u in een periode van één maand zelf de reisdagen kiezen. De Swiss Travel Flex pas heeft verder dezelfde geldigheid. 

Ook geldig bij de Zwitserse panoramatreinen

De Swiss Travel Pass is ook geldig op de spoorlijnen waar Zwitserse panoramatreinen rijden. Dit zijn treinen met extra grote ramen, waardoor u nog beter van het uitzicht kunt genieten. Voor een aantal van deze treinen is reserveren verplicht. In dat geval betaalt u een toeslag voor de reservering. Als u kiest voor de reguliere treinen betaalt u geen toeslag. 

Panoramatrein Hoogseizoen Laagseizoen
Glacier Express 43 CHF 33 CHF
Bernina Express (trein) 16 CHF 10 CHF
Bernina Express (bus) 16 CHF 10 CHF
Gotthard Panorama Express (1e klas-trein) 16 CHF 16 CHF
Interlaken Luzern Express 0 CHF 0 CHF
Voralpen-Express 0 CHF 0 CHF

In de GoldenPass Panoramic is reserveren alleen voor groepen verplicht. Individuele reizigers kunnen zonder toeslag instappen. Alleen indien er een zitplaats wordt gereserveerd wordt er een toeslag van 9 CHF per reiziger betaald.

Bergtreinen met de Swiss Travel Pass

De Swiss Travel Pass is vrijwel overal in Zwitserland geldig in het gehele openbaar vervoer. Alleen bij een aantal bergtreinen en kabelbanen geeft de kaart geen recht op vrij reizen. Hier ontvangt u in de regel 50% korting, naar de Jungfraujoch is de korting beperkt tot 25%. Onderstaande tabel laat zien wat u kwijt bent als u per Zwitserse bergtrein met de Swiss Pass de berg op wilt.

Zwitserse bergtrein Korting Enkele reis Retour
Gornegratbahn (Zermatt - Gornegrat) 50% 29,50 CHF 59 CHF
Jungfraujoch (v.a. Wengen) 25% 75 CHF 150 CHF
Pilatus Bahn 50% 18 CHF 36 CHF
Rigi Bahn 100% 0 CHF 0 CHF
Brienzer Rothorn Bahn 50% 29,80 CHF 46 CHF