Berner Oberland-bahn (BOB): Interlaken - Grindelwald / Lauterbrunnen

De Berner Oberland-bahn (BOB) is een Zwitserse spoorwegmaatschappij, actief tussen Interlaken en Lauterbrunnen / Grindelwald. De treinen worden gesplitst in Zweilütschinen.

De Berner Oberland-bahn maakt deel uit van de Jungfraujoch spoorlijn. De treinen sluiten in Interlaken Ost aan op de treinen van de SBB, BLS en Zentralbahn. In Lauterbrunnen en Grindelwald is er juist aansluiting op de trein naar Kleine Scheidegg van de Wengeralpbahn

Dienstregeling en reistijden

De treinen van de Berner Oberland-bahn rijden elk half uur. Uit Interlaken Ost vertrekken de treinen om :05 en :35. De reistijd naar Grindelwald bedraagt ongeveer 33 minuten, naar Lauterbrunnen 20 minuten.

De treinen Interlaken Ost - Lauterbrunnen stoppen te Wilderswil en Zweilütschinen. De treinen naar Grindelwald rijden tot en met Zweilütschinen via dezelfde route. Waar het voorste treinstel naar Lauterbrunnen rijdt, gaat het achterste treinstel naar Grindelwald. Na Zweilütschinen stopt de trein naar Grindelwald (op verzoek) ook te Lütschental, Burglauenen, Scheindi bei Grindelwald en Grindelwald Terminal. 

Treinkaartjes (Interrail en Swiss Pass)

De BOB behoort amen met de spoorwegmaatschappijen Wengeralpbahn (WAB) en Jungfraujochbahn (JB) tot de Jungfraubahnen Holding. 

Interrail geeft reizigers recht op 25 procent korting bij de Berner Oberland-Bahn. Hiervoor hoeft geen reisdag gebruikt te worden. De Swiss Travel Pass geeft reizigers recht op 100 procent korting.

In beeld: de treinen van de Berner Oberlandbahn

De bovenstaande foto's zijn gemaakt in opdracht van de Jungfraujochbahnen Holding.