Wengeralpbahn: Grindelwald / Lauterbrunnen - Kleine Scheidegg

De Wengeralpbahn is een Zwitserse spoorwegmaatschappij, actief tussen Lauterbrunnen - Kleine Scheidegg en Graubunden - Kleine Scheidegg. Zoals de naam al doet vermoeden, doet de trein ook het autovrije Wengen aan.

De Wengeralpbahn maakt deel uit van de Jungfraujoch spoorlijn. De treinen rijden in aansluiting van de treinen van de Berner Oberland-Bahn (BOB) die de treindienst Interlaken Ost - Grindelwald / Lauterbrunnen verzorgt. In Kleine Scheidegg is er aansluiting op de rode trein naar de Jungfrau van de Jungfraubahn (JB).

De BOB, WAB en JB lijken drie verschillende spoorwegmaatschappijen. Maar dat is niet zo. Sinds 1946 hebben de bedrijven een gezamenlijke directie en sinds 2000 vallen alle drie de spoorbedrijven ibder de Jungfraubahnen Holding.

Interrail geeft reizigers recht op 25 procent korting bij de Wengeralpbahn. Hiervoor hoeft geen reisdag gebruikt te worden. De Swiss Travel Pass is uitsluitend geldig tussen Lauterbrunnen - Wengen. Op de overige lijnen wordt net als bij Interrail 25% korting verleend.

In beeld: de treinen van de Wengeralpbahn