GoldenPass Express: Interlaken- Montreux

De GoldenPass Express is de nieuwe directe trein die Montreux met Interlaken verbindt. De trein rijdt vier keer per dag, en doet er iets meer dan drie uur over. Bijzonder is dat de trein onderweg wisselt van spoorbreedte. Voor de GoldenPass Express is reserveren sterk aanbevolen. Wil je reizen zonder reservering? Neem dan de GoldenPass Panoramic of de GoldenPass Belle Époque Classic.

Reserveren niet verplicht

In tegenstelling tot de Glacier Express en de Bernina Express is de GoldenPass Express ook toegankelijk zonder toeslag. Reserveren wordt wel sterk aanbevolen, maar is niet verplicht. Alleen groepen moeten reserveren. Nieuw in de trein is de Prestige klasse. Dit is een soort eerste klas plus klasse. Voor de Prestige klasse is reserveren wel verplicht.

De foto's in de header en de eerste drie foto's hieronder zijn afkomstig van de MOB en vallen onder het copyright van de MOB. Eerste foto is gemaakt door Tobias Ryser, tweede foto door David Bochud.

Dienstregeling GoldenPass Express

De GoldenPass Express rijdt vier keer per dag rechtstreeks tussen Interlaken en Montreux. 

- Vertrektijden uit Interlaken Ost: 9:08, 11:08, 14:08 en 16:08 uur.
- Vertrektijden uit Montreux: 7:35, 9:35, 12:35 en 14:35 uur.

De trein is iets meer dan drie uur onderweg. Neem je de trein van 9:08 uur uit Interlaken? Dan ben je om 12:20 uur in Montreux.

Prestige klasse GoldenPass Express

De stoelen van de Prestige klasse kunnen gedraaid worden. Wel zo fijn als je graag in de rijrichting wilt zitten. De stoelen zijn breder en comfortabeler dan de reguliere stoelen. De toeslag voor de Prestige klasse bedraagt 49 CHF.

Treintickets GoldenPass Express

  • Enkele reis Interlaken - Montreux kost in de 2e klas 56 CHF, in de 1e klas 96 CHF (tarieven 2024).
  • Reservering 1e en 2e klas zitplaats: 20 CHF
  • Reservering Prestige klasse: 49 CHF
  • Interrail en de Swiss Pass zijn geldig in de GoldenPass Express. 
  • Reguliere reserveringen kun je hier maken.

Onderdeel van de GoldenPass Line

De GoldenPass Express is onderdeel van de GoldenPass Line. Die route verbindt Montreux via Zweisimmen en Interlaken met Luzern. Vanaf 2023  kun je reizen met de GoldenPass Express. Wil je doorreizen naar Luzern? Dan stap je in Interlaken over op de Interlaken Luzern Express.