Per trein naar Genève? Treintickets al vanaf € 37,90. 

Genève behoort tot de bekendste steden van Zwitserland. Deze internationale stad is per trein bereikbaar via zowel Parijs als via Frankfurt. Treinkaartjes naar Geneve via Duitsland zijn te koop vanaf € 37,90, via Parijs vanaf € 65.

De snelste route naar Genève

Als snelheid belangrijk is, reis dan per trein naar Genève via Parijs. De reistijd duurt dan ongeveer acht uur. Vanuit Nederland neemt u de directe snelle Thalys naar Parijs. In Parijs maakt u een transfer met de metro van Gare du Nord naar Gare de Lyon, waar de TGV naar Genève vertrekt. Let op: als u een treinkaartje via Parijs koopt, is de metro niet inbegrepen. 

De goedkoopste route naar Genève

Meestal is de trein naar Genève via Duitsland goedkoper, en wat ons betreft ook comfortabeler. De reis duurt weliswaar langer (ongeveer 9,5 a 10 uur vanuit Amsterdam), maar u heeft geen gedoe met de metro. Vanuit Nederland kunt u de directe ICE naar het Zwitserse Basel nemen. Daar stapt u over op de trein naar Biel/Bienne, waar vervolgens de trein naar Geneve op u wacht. De beenruimte is in de ICE ook beter dan in de TGV. 

Treinkaartjes naar Geneve

Treinkaartjes naar Geneve via Duitsland zijn te koop via NS International, Trainline en Deutsche Bahn. De eerste twee genoemde partijen verkopen ook tickets naar Geneve via Frankrijk. Ook de Franse spoorwegen doen dat, via hun platform nl.Oui.SNCF.  

Gratis Openbaar Vervoer in Geneve

Indien u verblijft in een hotel of hostel in het kanton (provincie) Genève, ontvangt u bij de incheck een kaart waarmee u gratis onbeperkt door Genève kunt reizen met het openbaar vervoer. Dit is geldig in de bus (TPG), trein (SBB) als boot (Mouettes Genevoises). Dit geldt alleen in de regio rond Genève, u kunt met het ticket dus niet heel Zwitserland door.