Regionale treinen bij de Matterhorn Gotthard Bahn

Wat ons betreft heeft de Matterhorn Gotthard Bahn samen met de Rhätische Bahn één van de mooiste spoornetwerken van Zwitserland. Deze kunt u prima verkennen met de regionale trein van de MGB.

Moderne regionale treinen

Nieuwe moderne treinen hebben extra ramen zodat u beter van het uitzicht kunt genieten. Vooral in de 1e klas is het zicht daardoor uitstekend. Ze doen feitelijk nauwelijks onder voor de panoramatreinen. De moderne treinstellen rijden onder andere tussen Zermatt en Visp en worden soms ook op de treindiensten ingezet.

Oude regionale treinen van de MGB

Er zijn ook treinen die al tientallen jaren oud zijn, soms al meer dan veertig jaar. Dat klinkt misschien niet erg aantrekkelijk, maar het comfort is nog steeds prima, met name in de eerste klasse. Het leuke aan deze oude treinen is dat de ramen ook open kunnen. Daardoor is het nog makkelijker om mooie foto's te maken. De oude treinen worden getrokken of geduwd door een locomotief. 

Opmerkelijk detail: fietsvervoer gaat vaak via de locomotief.

Nieuwe treinen in aantocht

In maart 2020 heeft de Matterhorn Gotthard Bahn 12 driedelige treinstellen besteld. Volgens de planning zullen de eerste treinen in de zomer van 2022 worden afgeleverd en getest. Vanaf de winterdienstregeling 2023 rijden dan alle twaalf treinstellen in de dienstregeling.