Blog - Nieuwsberichten van Zwitserland per trein

Dienstregeling GoldenPass Express 2024

De GoldenPass Express, een van de meest schilderachtige treinroutes van Zwitserland, rijdt in 2024 vier maal per dag. Deze trein, die de steden Interlaken en Montreux verbindt, biedt een reis van iets meer dan drie uur langs enkele van de meest adembenemende uitzichten in het land. Hier is alles wat u moet weten over de dienstregeling van de GoldenPass Express voor 2024.

Lees meer »

ICE Amsterdam - Basel niet na 15 juli 2024

Na jaren van trouwe dienst komt er een einde aan de directe ICE-treinverbinding tussen Amsterdam en Basel. Tot 15 juli 2024 zal deze populaire route nog dagelijks bereden worden, hoewel reizigers al gewend zijn geraakt aan de frequente aanpassingen in de dienstregeling vanwege werkzaamheden. Echter, vanaf 15 juli 2024 zal deze verbinding, tot nader order, volledig komen te vervallen.

Lees meer »

Nieuwe FLIRT treinen voor de BLS

Vanaf 2021 zal de BLS nieuwe treinen in gaan zetten van het type Flirt. De Zwitserse spoorwegmaatschappij heeft in totaal 58 treinen nieuwe treinen besteld bij Stadler. De treinen zullen in 2021 voor het eerst te zien zijn op de lijn Bern - Neuchâtel - La-Chaux-de-Fonds.

Lees meer »

Glacier Express viert 90 jarig bestaan

Op bescheiden schaal wordt in Zwitserland het negentig jarig jubileum van de Glacier Express gevierd. De bekende trein verbindt sinds 25 juni 1930 Zermatt met St. Moritz. Oorspronkelijk stonden er eerder dit jaar festiviteiten gepland, maar deze werden geannuleerd vanwege de uitbraak van het coronavirus.

Lees meer »

Glacier Express verhoogd frequenties

De Glacier Express, de beroemde toeristentrein die Zermatt met St. Moritz verbindt, rijdt voortaan weer twee keer per dag. Door het coronavirus was de dienstregeling eerder terug gebracht naar één keer per dag.

Lees meer »

Mondkapjes verplicht in Zwitserse treinen

ARCHIEF. NIEUWSARTIKEL 2020. NIET MEER ACTUEEL. Na een reeks van landen is het mondkapje per 7 juli ook verplicht in het Zwitserse openbaar vervoer. Voor zowel bus, trein en tram moeten reizigers voortaan een mondkapje dragen. Tot 6 juli werd het dragen van een mondkapje aanbevolen als afstand houden niet mogelijk was, maar gold er geen plicht.

Lees meer »

Rhätische Bahn bestelt nog eens 20 nieuwe treinen

In aanvulling op de 36 eerder bestelde Capricorn treinstellen, heeft de Rhätische Bahn nog eens 20 treinstellen van dit type besteld bij Stadler. De eerste trein van de eerste reeks zal naar verwachting later dit jaar haar intrede doen tussen Landquart en Davos.

Lees meer »

Glacier Express rijdt weer vanaf 20 juni

De Glacier Express, de beroemde langzaamste sneltrein ter wereld, gaat vanaf 20 juni 2020 weer rijden. De trein was op 14 maart uit de roulatie gehaald vanwege het coronavirus. Nu komt de trein terug op het spoor, al zal de trein wel minder vaak rijden dan gebruikelijk.

Lees meer »

Bernina Express nu ook vanaf Landquart

UPDATE. SINDS CORONA RIJDT DE BERNINA EXPRESS NIET MEER VAN EN NAAR DAVOS EN LANDQUART. DE TREIN RIJDT NU ALLEEN NOG TUSSEN CHUR EN TIRANO EN ST. MORITZ EN TIRANO. ARTIKEL UIT 2019.Vanaf 11 mei 2019 voegt de Bernina Express het traject van Landquart via Davos toe aan het netwerk. De bestaande trein Davos - Tirano wordt namelijk verlengd van en naar Landquart.

Lees meer »