GoldenPass Panoramic: Montreux - Zweisimmen (- Interlaken)

De GoldenPass Panoramic laat u genieten van het prachtige uitzicht op de spoorlijn Montreux - Zweisimmen. De GoldenPass Panoramic is een panoramatrein voorzien van extra ramen, zodat toeristen nog beter kunnen genieten van het landschap. Naast de GoldenPass Panoramic rijdt tussen Montreux en Zweisimmen ook de Golden Pass Classic.

Reserveren niet verplicht

In tegenstelling tot de Glacier Express en de Bernina Express is de GoldenPass Panoramic gewoon toegankelijk zonder toeslag. Reserveren wordt wel aanbevolen, maar is niet verplicht. Alleen groepen moeten reserveren.

Twee keer per dag rijdt er een GoldenPass Panoramic trein met speciale VIP zitplaatsen. Hiervoor is reserveren wel nodig. Deze zitplaatsen bevinden zich in de kop van de trein en geeft direct uitzicht op het spoor. Er zijn slechts acht VIP stoelen aanwezig.

Dienstregeling

De GoldenPass Panoramic rijdt dagelijks en is zoals genoemd zonder extra kosten toegankelijk. De reistijd bedraagt 2 uur en 10 minuten.

- Vertrektijden uit Montreux 7:50, 8:50, 10:50, 11:50, 12:50, 13:50, 15:50, 17:50. 
- Vertrektijden vanuit Zweisimmen 8:02, 9:02, 10:02, 11:02, 13:02, 14:02, 15:02, 16:02, 18:02. 

Treintickets kopen

  • Enkele reis Montreux - Zweisimmen kost in de 2e klas 33 CHF, in de 1e klas 58 CHF
  • Interrail en de Swiss Pass zijn geldig in de GoldenPass Panoramic. U heeft verder geen kosten, tenzij u er voor kiest om een zitplek te reserveren.
  • Reservering VIP zitplaats: 15 CHF
  • Reservering reguliere zitplaats: 9 CHF
  • Hier kunt u een zitplek reserveren.

Onderdeel van de GoldenPass Line

De GoldenPass Panoramic is onderdeel van de GoldenPass Line. Die route verbindt Montreux via Zweisimmen en Interlaken met Luzern. Het deel Montreux - Zweisimmen komt voor rekening van de MOB, Zweisimmen - Interlaken wordt verzorgt door de BLS en Interlaken - Luzern door de ZentralBahn. Tot juni 2021 reist u met ten minste drie treinen, één trein per vervoerder. Vanaf juni 2021 wordt de GoldenPass Panoramic verlengd van en naar Interlaken. Dat is vrij uniek, want de trein zal in Zweisimmen van spoorbreedte wisselen. De reis over de gehele GoldenPass route duurt ongeveer 5 uur. Een los ticket in de 2e klas kost 76 CHF, in de 1e klas 133 CHF. Het is daarom voordeliger een reis te maken met de Interrail Global Pass.