Per trein naar Chur?

Neem de trein naar Chur, de oudste stad van Zwitserland! Vanuit Nederland is Chur met één overstap bereikbaar. Indien gewenst kunt u vanuit Chur ook verder reizen naar tal van andere Zwitserse bestemmingen, zoals Arosa, St. Moritz, Filisur en Bergün. Treintickets naar Chur zijn verkrijgbaar vanaf € 37,90.

De treinreis naar Chur

Vanuit Nederland rijdt er een directe ICE naar Basel. Erg handig indien u per trein naar Chur wilt. Vanaf Basel rijden er directe treinen naar Chur, maar het is sneller om nog een keertje extra over te stappen in Zürich.

De ICE stopt in Nederland te Amsterdam Centraal, Utrecht Centraal en Arnhem. In Duitsland rijdt de trein via Düsseldorf richting Keulen. Daarna gaat de trein op topsnelheid (300 kilometer per uur) verder richting Frankfurt. Daarna rijdt de ICE via Mannheim en Freiburg door naar eindbestemming Basel. 

Het is ook mogelijk om te reizen via andere routes. Bijvoorbeeld via de mooie Rijnroute. Vanuit Düsseldorf rijdt er een EuroCity naar Zürich. Deze trein heeft bovendien een eerste klas panoramarijtuig. In Zürich is er aansluiting op de trein naar Chur. De overstaptijd van de ICE naar de EuroCity is in Düsseldorf echter vrij kort. Op de terugreis is dit beter.

Treintickets naar Chur

Treintickets naar Chur worden onder andere verkocht bij NS International, Trainline en DB. Bij NS International kunt u ook per iDEAL betalen en is er een Nederlandse klantenservice. Een treinkaartje naar Chur is beschikbaar vanaf € 37,90. Let wel: vroeg boeken is ten sterkste aanbevolen. Het tarief van 37,90 euro is op basis van een enkele reis met een beperkte beschikbaarheid. Voor een zitplaatsreservering rekent NS International 4 euro.

Prachtige treinreizen vanuit Chur

Chur is een ideale uitvalsbasis om meer mooie treinreizen in Zwitserland te maken. Chur is de hoofdstad van het Kanton Graubünden. Deze provincie heeft een eigen spoorwegmaatschappij, de Rhätische Bahn. Met de Rhätische Bahn zijn er prachtige treinreizen door Graubünden te maken. Vooral de Albula-Spoorlijn en de Berlina-Spoorlijn zijn wereldberoemd. Maar ook de Chur Arosa spoorlijn is een mooie rit. Daarnaast kan er in Chur worden ingestapt in de Glacier Express naar Zermatt. Daarnaast is Chur het beginpunt van de Bernina Express naar Tirano.