Per trein naar Luzern?

Wil je per trein naar Luzern? Dat kan prima. Luzern is in de zomer één van de meest populaire vakantiebestemmingen in Zwitserland. De combinatie van een sfeervolle stad, musea, bergen en het Vierwoudstrekenmeer maken Luzern een gewilde bestemming.
Treintickets naar Luzern zijn beschikbaar vanaf € 37,90

Route naar Luzern

Vanuit Nederland rijdt er een directe ICE naar Basel. Deze is zeer geschikt voor reizigers die per trein naar Luzern willen. In Basel geeft de ICE namelijk aan op de intercity richting Luzern. De ICE stopt in Nederland te Amsterdam Centraal, Utrecht Centraal en Arnhem. In Duitsland gaat de route via Duisburg, Keulen, Frankfurt, Mannheim en Freiburg. De ICE rijdt tussen Frankfurt en Keulen op topsnelheid (300 kilometer per uur).

Het is ook mogelijk om te reizen via andere routes. Bijvoorbeeld via de mooie Rijnroute. Vanuit Düsseldorf en Keulen rijdt er twee keer per dag een EuroCity naar Zwitserland. Ook dan is overstappen in Basel nodig. 

Treintickets naar Luzern

Treintickets naar Luzern worden onder andere verkocht bij NS International, Trainline en DB. Bij NS International kunt u ook per iDEAL betalen en is er een Nederlandse klantenservice. De tarieven voor de trein naar Luzern zijn flexibel: vroeg boeken is ten sterkste aanbevolen. Het tarief van 37,90 euro is op basis van een enkele reis met een beperkte beschikbaarheid. Als u een gegarandeerde zitplek wilt, wordt hiervoor 4 euro extra voor gerekend. 

Gratis openbaar vervoer in Luzern

Verblijft u in een hotel of accommodatie in Luzern? Dan krijgt u na de check-in uw hotel gratis de Luzern Gästekarte, daarmee reist u gratis met het openbaar vervoer in Luzern. 

Dagexcursie: Luzern - Rigi

Vanuit Luzern zijn er verschillende dagexcursies mogelijk. Bijvoorbeeld een dagje per boot en trein naar Rigi. Vanuit Luzern neemt u eerst de trein naar Vitznau. Vandaar kunt u  de Bergtrein naar Rigi nemen en gaat de reis naar een hoogte van 1752 meter. Ondertussen geniet u van een prachtig uitzicht. uitzicht.

Dagexcursie: Luzern - Pilatus

Ook aan te bevelen: een excursie naar de Pilatus. Ook dit is te combineren met een boottocht over het Vierwoudstrekenmeer (Luzern - Alpnachstad). Daarna volgt een bijzondere treinrit naar Pilatus Kulm: gedurende 4,6 kilometer klimt de trein omhoog van het 440 meter Alpnachstad naar Pilatus op 2073 meter. Daarmee is de Pilatus Bahn de steilste tandradtrein ter wereld!