GoldenPass Classic: met prachtige historische Belle Époque rijtuigen

Het is een trein, maar wat voor één! De GoldenPass Classic is een prachtige historische trein met Belle Époque rijtuigen. Daarom wordt de trein ook wel GoldenPass Belle Époque genoemd. De trein rijdt dagelijks tussen Montreux en Zweisimmen. Met deze trein waant u zich in de Oriënt Express. 

Reserveren niet verplicht

Het mooie is dat de GoldenPass Classic toegankelijk is zonder toeslag of extra kosten. Reserveren is mogelijk, maar niet verplicht. De historische trein rijdt twee keer per dag. Niet alleen de trein is prachtig, maar ook het uitzicht is indrukwekkend. Niet voor niets trekt de lijn tienduizenden toeristen per jaar. Behalve deze comfortabele oude treinen rijden er ook speciale panoramatreinen op deze route. Die worden de GoldenPass Panoramic genoemd.

Dienstregeling 2024

De GoldenPass Classic rijdt twee keer per dag, ook in deze periode van COVID19. De reistijd bedraagt 2 uur en 10 minuten. Vanwege het coronavirus is echter de de cateringservice tot nader order geannuleerd. 

  • De historische trein van de MOB vertrekt dagelijks om 9:50 en 14:50 uur uit Montreux naar Zweisimmen
  • Vanuit Zweisimmen vertrekt de trein om 12:02 en 17:02 uur, en gaat de trein naar Montreux.

Treintickets kopen

  • Een reguliere enkele reis Montreux - Zweisimmen kost in de 2e klas 33 CHF, in de 1e klas 58 CHF
  • Interrail en de Swiss Pass zijn geldig in de GoldenPass Classic. 
  • Reserveren is niet verplicht, maar indien u dat wenst wel mogelijk voor 9 CHF per persoon. Online kunt u hier reserveren. 

Onderdeel van de GoldenPass Line

De GoldenPass Belle Époque is onderdeel van de GoldenPass Line. Die route verbindt Montreux via Zweisimmen en Interlaken met Luzern. Het deel Montreux - Zweisimmen komt voor rekening van de MOB, Zweisimmen - Interlaken wordt verzorgt door de BLS en Interlaken - Luzern door de ZentralBahn. De reis over de gehele GoldenPass route duurt ongeveer 5 uur. Een los ticket Montreux - Luzern in de 2e klas kost 76 CHF, in de 1e klas 133 CHF. Het is daarom voordeliger een reis te maken met de Swiss Pass of de Interrail Global Pass.

Meer historische treinen in Zwitserland

In Zwitserland zijn er meer plekken waar er historische treinen in de reguliere dienstregeling rijden. De Rhätische Bahn laat in de zomerperiode dagelijks een historische trein rijden tussen Davos en Filisur. Daarnaast zijn er lijnen waarop uitsluitend historische treinen rijden, zoals Schynige Platte Bahn, Brienz Rothorn Bahn en de Dampf Furka Bergstrecke. Deze zijn echter volledig gericht op toeristen.