Glacier Express & hoge water

De Glacier Express rijdt van 1 juli t/m 7 juli 2024 niet tussen Chur en Zermatt, dit omdat er op een deel van de route schade is ontstaan door het hoge water. 

Vanaf 8 juli zal de Glacier Express weer grotendeels rijden. Alleen tussen Zermatt en Brig zal er nog sprake blijven van treinvervangend vervoer.

Alternatief Glacier Express via Zürich

  • Dit is de snelste route met het minst aantal overstappen.
  • U kunt eventueel ook om 10:38 uur uit Chur vertrekken, in dat geval is de overstaptijd in Zürich aan de krappe kant.
  • Zürich is een groot station. De sporen 31 - 34 bevinden zich ondergronds, onder de reguliere sporen.

Vanaf Visp rijden er treinvervangende bussen naar Täsch (reistijd circa 1 uur), daarna reist u weer per trein naar Zermatt (circa 3x per uur). Vanuit Täsch rijden er frequent treinen, en bent u nog maar 15 minuten onderweg. 

Alternatief via de route van Glacier Express

  • Op deze route rijdt elk uur een trein. U kunt dus ook een uur eerder of later vertrekken of de reis ergens onderbreken
  • De aansluiting in Disentis is aan de andere zijde van het perron, de treinen wachten in de regel vrijwel altijd op elkaar.
  • Andermatt heeft iets weg van een tramstation.
  • In Oberwald en Fiesch rijden bussen, formeel mogen de sporen in Oberwald niet overgestoken worden, volg de overige reizigers en volg de aanwijzingen van het spoorpersoneel. In Fiesch zien wij op foto's roltrappen bij het station (zie hier foto's)
  • In Visp wisselt u de trein in voor de bus. In Visp zijn er geen liften. Als u niet trappen wilt lopen, dan is er een (loop)helling. 

De aansluitende trein vertrekt in de regel aan de overzijde van het perron.

Tussen Oberwald en Fiesch rijden bussen. Deze houden zoveel mogelijk de dienstregeling van de trein aan. Hieronder het schema van de trein, maar dit zal dus een bus zijn.

Vanaf Fiesch rijdt er twee keer per uur een trein naar Visp. Deze vertrekken om :55 en :29 uit Fiesch.

Vanaf Visp rijden er treinvervangende bussen naar Täsch (reistijd circa 1 uur), daarna reist u weer per trein naar Zermatt (circa 3x per uur). Vanuit Täsch rijden er frequent treinen, en bent u nog maar 15 minuten onderweg. 

Station Disentis. De aansluitende trein vertrekt in de regel aan de overzijde van het perron.

Andermatt heeft iets weg van een tramstation. Veel sporen kunt u gemakkelijk direct bereiken, spoor 1 via de trap.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.