Glacier Express vanaf 8 juli grotendeels hervat

De wereldberoemde Glacier Express, bekend als de langzaamste sneltrein ter wereld, hervat vanaf 8 juli 2024 zijn diensten tussen Brig, Chur en St. Moritz. Door schade aan het spoor zal er tussen Zermatt en Brig sprake zijn van vervangend vervoer. Dit blijft tot nader order het geval.

Glacier Express van Zermatt naar Chur en St. Moritz

De Glacier Express naar St. Moritz zal vanaf 8 juli starten in Brig. Reizigers vanuit Zermatt kunnen ook van de Glacier Express gebruik maken, maar zullen eerst met een vervangende trein reizen van Zermatt naar Täsch. Deze trein vertrekt op de oorspronkelijke vertrektijd, maar u kunt ook eerder vertrekken. Vanaf Täsch rijden er vervolgens speciale bussen voor Glacier Express klanten. Na een busrit van ongeveer een uur, komen reizigers in Brig aan. Vanaf hier rijdt de Glacier Express weer planmatig.

Treinreis van Zermatt naar Chur en St. Moritz

De Glacier Express treinen naar Zermatt zullen vanaf 8 juli rijden tot aan Brig, maar nog niet tot aan Zermatt zelf. Voor deze laatste etappe zijn er speciale bussen geregeld voor de Glacier Express reizigers. Deze bussen brengen de passagiers naar Täsch, waarna het laatste deel van de reis weer per trein afgelegd wordt.

Praktische Informatie

Reizigers vanuit Zermatt naar St. Moritz

  • Neem de trein naar Täsch, daarna de bus naar Brig en vervolg uw reis met de Glacier Express.

Reizigers vanuit St. Moritz naar Zermatt

  • Reis met de Glacier Express tot Brig, neem vervolgens de bus naar Täsch en daarna de trein naar Zermatt.

Met deze aangepaste dienstregeling blijft de Glacier Express een unieke reiservaring bieden door de adembenemende Zwitserse Alpen, ondanks de tijdelijke verstoringen. Reizigers worden geadviseerd hun reistijden zorgvuldig te plannen en rekening te houden met de extra reistijd door het vervangende vervoer.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.