Van Zermatt naar Chur - alternatief reisadvies

De Glacier Express rijdt van 1 juli t/m 7 juli 2024 niet tussen Zermatt en Chur, dit omdat er op een deel van de route schade is ontstaan door het hoge water. 

Vanaf 8 juli zal de Glacier Express weer grotendeels rijden. Alleen tussen Zermatt en Brig zal er nog sprake blijven van treinvervangend vervoer.

Snelle verbinding Zermatt - Chur

Vanaf Täsch de bus naar Visp, onderstaande trein wordt door een bus vervangen. Er kunnen wachttijden ontstaan, vanwege de beperkte capaciteit van de bus. In theorie zou ongeveer 30 minuten later uit Zermatt ook nog aansluiting moeten geven in Visp, dus er is in dit schema al rekening gehouden met enige wachttijd.

Vanaf Visp rijdt er minimaal elk uur, soms elk half uur, een trein naar Bern. Circa eens per twee uur gaat de trein door naar Zürich, zoals hieronder uitgewerkt. In Zürich komt u aan op de ondergrondse sporen, en vertrekt u van de bovengrondse hoofdsporen.

Mis je de trein in Visp? Neem dan de eerst volgende intercity (eindbestemming in de regel Basel), en stap dan in Bern over op de intercity naar Zürich (eindbestemming kan St. Gallen of Romanshorn). Er zijn ook interregio's, maar die zijn langzamer. (Vanaf Bern rijdt er incidenteel een directe interregio naar Chur, deze doet er echter vrij lang over.

Mis je de trein in Zürich? Neem dan de eerst volgende trein naar Chur. 

Mooie route Zermatt - Chur

Mogelijk komt de bus te laat aan voor de trein naar Fiesch. In dat geval neemt u de volgende trein (v. 12:08 uit Visp).

Neem in Fiesch de trein vervangende bus. (Er rijdt ook een reguliere bus, bus 142, hier is Interrail niet geldig). In Fiesch zijn er roltrappen aanwezig. 

In Oberwald rijden er weer treinen, er zijn hier geen roltrappen, mogelijk kunt u de sporen (voor zover nodig) hier oversteken. Op dit deel van de route rijdt 1x per uur een trein. De bus en trein zullen naar verwachting op elkaar wachten.

In Andermatt rijdt er elk uur een trein naar Disentis, en in Disentis vertrekt in de regel aan de overzijde van het perron de trein naar Chur, ook deze trein rijdt elk uur.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.