Schynige Platte Bahn: Nostalgische treinreis met adembenemend uitzicht

Vanaf Wilderswil, vlabij Interlaken, vertrekt de historische trein naar de Schyvinge Platte. Gedurende 50 minuten reist u door een adembenemend berglandschap. Tijdens de reis heeft u uitzicht op de Eiger, Mönch en de Jungfrau. En ook op het eindpunt is er een uitzichtpunt.

Het traject

Vanaf Interlaken is het beginpunt Wilderswil dankzij de Berner Oberland-Bahn in slechts 4 treinminuten bereikbaar. Daar start de nostalgische trein op 584 meter hoogte. Gedurende de 50 minuten klimt de tandradtrein omhoog naar 1967 meter. De trein maakt dus een behoorlijke klim, met hellingspercentages tot 25%. 

Eindpunt Schyvinge Platte

Op het eindpunt is er een panoramarestaurant met Zwitserse specialiteiten. Er kan genoten worden van het prachtige uitzicht. Ook kan er in de omgeving gewandeld worden. Er zijn wandelingen te maken tussen de 30 minuten en 2,5 uur. of internationale gerechten en is een mooie plek om van het fantastische uitzicht te genieten.

Dienstregeling stoomtrein

De getoonde dienstregeling is geldig in de zomer van 2020. Uit veiligheidsoverwegingen rijdt de trein niet in de winter. 

Van Interlaken / Wilderswil naar Schynige Platte

Van Schynige Platte terug naar Interlaken

Bron: jungfrau.ch/. Dienstregeling 2020. Nr 10 betekent: t/m 18 oktober. 

Tarieven & Tickets stoomtrein Rothorn

Een treinkaartje vanuit Interlaken naar de Schyvinge Platte kost in 2020 ongeveer 71 CHF (retour). Reizigers met Interrail krijgen 25% korting (en hoeven geen reisdag te gebruiken) en betalen 54,40 CHF. Reizigers met een Swiss Pass krijgen 50% korting.