In beeld: de Glacier Express

De Glacier Express is de beroemdste trein van Zwitserland. De eerste trein reed al in 1930. Een groot deel van de foto's is afkomstig van de Rhätische Bahn / swiss-Images.ch. De foto's van Marco Bianchi, Miroslav Volek en Kevin Poh vallen onder licentie cc-by-2.0.

In beeld: Bernina Express

De Bernina Express is wat ons betreft de mooiste treinreis van Zwitserland. De trein rijdt vanuit Chur, Landquart en St. Moritz naar Tirano. De foto's zijn afkomstig van Stefan Verkerk (in opdracht van Zwitserland per trein) en de Rhätische Bahn.

Per stoomtrein over de Furka

Indrukwekkend, een mooie treinreis per stoomtrein over de Furka. De foto's zijn afkomstig van de Dampf Furka Bergstrecke.

Matterhorn Gotthard Bahn 

Van Zermatt naar Andermatt en Disentis kunt u reizen per Glacier Express, maar ook per regionale trein van de MGB. Foto's: (c) MGB.

GoldenPass Panoramic

Zie meer over de GoldenPass Panoramic.

Foto's: (c) MOB

GoldenPass Classic

Zie meer over de GoldenPass Classic.

Foto's: (c) MOB

Mee met machinist Fabio van de Rhätische Bahn

Bij de Rhätische Bahn is een machinist actief - Fabio - die op Twitter vrijwel dagelijks hele mooie foto's deelt van zijn avonturen. En niet alleen bij de RhB reist Fabio met de trein, blijkt uit zijn foto's. Wat ons betreft echt een aanrader om te volgen op Twitter: @calandamountain. Geen Twitter? Kijk dan op zijn Youtube kanaal.

Bahnbilder Zwitserland

Mooie foto's zijn er ook te vinden op de site bahnbilder.ch. Deze foto's zijn van David Gübler. Een deel van zijn foto's is ook te vinden op Flickr

In beeld: De Rigi Bahn 

De locomotief De Krokodil bij SBB Historic en de RhB

Foto: SBB Historic

Onderste: (c) RhB, Bovenste: (c) SBB Historic