Treintijden Zwitserland (SBB)

De trein in Zwitserland is populair. Zo leggen treinreizigers in Zwitserland meer kilometers af per trein dan in Nederland. Dat is opvallend, want in Nederland wonen veel meer mensen. Dagelijks rijden er 8.000 tot 9.000 treinen in Zwitserland.

 

 

SBB|CFF|FFS

 Timetable Date:
 Time: Departure
Arrival

Traffic Information


Wie in Zwitserland een trein van de Zwitserse spoorwegen (SBB) neemt, kan rekenen op een stipte treinreis. Aansluitingen worden bij vertragingen heel vaak overgenomen. Mocht het toch voorkomen dat een aansluitende trein niet kan wachten op een vertraagde trein, dan wordt dit omgeroepen. Zo weet je vooraf goed waar je aan toe bent.

De SBB is niet de enige Zwitserse treinmaatschappij. Er zijn nog vele andere maatschappijen. Ook daar geldt dat deze maatschappijen onderling goed samenwerken en er alles aan doen om aansluitingen van elkaar over te nemen. De stiptheid gecombineerd met het fantastische landschap maken Zwitserland tot het ideale treinland.

Ook de informatievoorziening van de SBB is goed op orde. Op sbb.ch zijn actuele vertrektijden te vinden van alle Zwitserse stations. Ook toont de website van de SBB reisadviezen met de actuele tijden. Alhoewel er ook in Zwitserland storingen kunnen voorkomen, zijn er in de regel minder storingen dan in Nederland.

Categorie: Informatie | Tags:
© Copyrights 2013 | Zwitserland per Trein