Trein Genève

Genève ligt prachtig aan het water en is prima bereikbaar per trein. Het snelst is om vanuit Nederland de Thalys te nemen naar Parijs en daar over te stappen op de TGV naar Genève. Genève is echter ook goed bereikbaar via Keulen en Basel.

NS Hispeed verkoopt zowel treintickets naar Genève via Duitsland als via Parijs. De verbinding via Parijs mag dan sneller zijn (in Nederland per Thalys naar Parijs), maar in Parijs moet u wel een transfer per stadstrein (RER-lijn D) maken naar Gare de Lyon. Vanaf Gare de Lyon vertrekken tot negen TGV-treinen per dag naar Genève. In het winterseizoen rijdt een enkele TGV door naar Brig. Check tarieven op NS Hispeed (of eventueel bij TGV-europe).

Via Basel
Als u via Basel wilt reizen: het kan voordeliger zijn om een treinticket Nederland – Basel Bad bij NS Hispeed of DB te kopen. Vanaf Basel Bad kunt u met het Swiss Transfer Ticket gratis doorreizen naar Genève of elke andere gewenste eindbestemming. Dit ticket kost omgerekend circa 55 euro per enkele reis. (DB verkoopt het goedkope EuropaSpezial-treinticket tussen Nederland en Basel Bad). Tussen Basel en Genève is er ieder uur een reismogelijkheid, waarvan eens per twee uur rechtstreeks.

Treinrondreizen
Wilt u Zwitserland per trein ontdekken? Koop dan de Swiss Travel Pass. Met deze pas reist u gratis met het openbaar vervoer in Zwitserland. Niet alleen met trein, tram en bus, maar ook met een aantal boten en sommige kabelbanen.

Treinen vanaf Genève 

  • Ieder uur een ICN naar Biel Bienne. Het ene uur door naar Basel SBB, het andere uur door naar Zürich en St. Gallen.
  • Ieder uur een InterCity via Lausanne, Bern en Zürich naar St. Gallen.
  • Twee keer per uur een InterRegio via Lausanne en Visp naar Brig.
  • Een keer per uur een InterCity via Lausanne en Bern naar Luzern.
  • Meerdere keren per dag: trein naar Milaan en de TGV naar Parijs.

Foto: ork.ch / Creatieve Commons Licentie

© Copyrights 2013 | Zwitserland per Trein