Treinen naar Zwitserland

Tussen Nederland en Amsterdam rijden dagelijks twee rechtstreekse treinen. Daarnaast zijn er verschillende verbindingen met één overstap. Op deze pagina alle informatie over treinverbindingen tussen Nederland en Zwitserland. Ook besteden we aandacht aan de treinen tussen België en Zwitserland.

ICE Amsterdam – Basel
Eén keer per dag rijdt de ICE rechtstreeks vanuit Nederland naar Zwitserland. Daarnaast zijn er vijf andere ICE verbindingen met overstap in Frankfurt. In de trein is een barrijtuig aanwezig en per iedere twee zitplaatsen is elektriciteit aanwezig. Reserveren is niet verplicht, maar wel aan te raden. Als u online een treinticket koopt, krijgt u automatisch een reservering. De goedkoopste treintickets zijn gebonden aan een specifieke verbinding. De duurste treintickets zijn flexibel.

City Night Line Amsterdam – Zürich
De City Night Line rijdt dagelijks tussen Amsterdam en Zürich. In Nederland stopt de trein in Amsterdam Centraal, Utrecht en Arnhem. In Zwitserland stopt de trein in Basel Bad, Basel SBB, Baden en Zürich HB (Hauptbahnhof). De trein heeft de volgende accommodaties:

  • Slaapstoelen. Vanaf 29 euro per enkele reis.
  • Ligplaatsen. Vanaf 49 euro per plek in een zespersoons couchette, vanaf 59 euro in een vierpersoons couchette. In het rijtuig is een wasgelegenheid. Ontbijt is niet inbegrepen. Er is geen douche. In een zespersoons zijn er aan weerszijde van de cabine 3 bedden.
  • Slaapplaatsen. Vanaf 69 euro. De bedden zijn luxer dan bij de ligplaatsen. Er is in iedere cabine een eigen wasgelegenheid. Een klein ontbijt is inbegrepen en er is ook een douche in het rijtuig. Er zijn zowel cabine’s voor één persoon, als cabines voor twee en drie personen. De bedden bevinden zich boven elkaar.
  • Slaapplaatsen DeLuxe. Zie de omschrijving van slaapplaatsen, maar nu heeft u ook een eigen douche en toilet.

Via Parijs naar Zwitserland
Ook kan er via Parijs met de trein naar Zwitserland gereisd worden. In Parijs moet u dan wel een transfer maken met de stadstrein (RER) van Gare du Nord naar Gare de Lyon. Vanuit Nederland reist u met de Thalys naar Parijs. Vanuit Parijs rijden er TGV-treinen naar Zürich (via Basel), naar Interlaken (via Bern), naar Lausanne en naar Genève (soms door naar Brig).

 

DR-AmsterdamBasel

 

Dienstregeling Basel - Amsterdam

(Dienstregeling geldt ter indicatie. Er kunnen geen rechten aan ontleend worden. Dienstregeling 2013)