Trein Kandersteg

KanderstegRolandZumbuehlIn de winter rijdt er één keer per week een rechtstreekse trein naar Kandersteg. Op andere momenten kunt u Kandersteg bereiken met een overstap in Basel en Spiez. Treintickets voor de rechtstreekse trein zijn beschikbaar vanaf 29 euro (enkele reis). Met de auto naar Kandersteg? Dan kunt u gebruik maken van de autotrein Kandersteg – Goppenstein.

Op vrijdagen rijdt de nachttrein van City Night Line vanuit Amsterdam rechtstreeks naar Kandersteg en eindbestemming Brig. Daar komt de trein zaterdagochtend aan. Op zaterdagavond rijdt de trein vervolgens weer via Kandersteg terug naar Nederland. Op andere dagen rijdt de nachttrein tot Zürich. U kunt dan uitstappen in Basel SBB en vervolgens per intercity verder reizen naar Spiez. Vanaf Spiez rijdt er ieder uur een regionale trein van de BLS naar Kandersteg. Behalve de nachtverbinding zijn er ook verbindingen overdag. Reis bijvoorbeeld met de ICE Amsterdam – Basel (1x per dag), ook dan kunt u aldaar overstappen op de intercity richting Brig of Interlaken en stapt u te Spiez uit.

Treintickets naar o.a. Kandersteg worden verkocht via NS Hispeed. Meestal vanaf 3 maanden voor vertrek kunt u de treinreis boeken. Als u uitsluitend met de rechtstreekse nachttrein reist, dan kunt u vaak vanaf 6 maanden voor vertrek een treinticket kopen. De goedkoopste treintickets voor de rechtstreekse nachttrein naar Kandersteg worden aangeboden vanaf 29 euro. Dit is op basis van een zitplaats. Dit tarief is snel uitverkocht. Zie meer over de nachttrein naar Zwitserland.  In veel gevallen kost een treinkaartje naar Kandersteg al snel 70 tot 150 euro per enkele reis. Wees dus op tijd met boeken!

Autotrein Kandersteg – Goppenstein
Mocht u per auto naar Zwitserland zijn gereisd, dan kunt u tussen Kandersteg en Goppenstein de autotrein nemen van de BLS. Deze trein rijdt ieder half uur, en heeft een reistijd van ongeveer 15 minuten. Meer informatie over de autotrein Kandersteg – Goppenstein.

Foto: Roland Zumbuehl / Creative Commons-licentie Naamsvermelding 3.0 Unported