Trein Berlijn – Zwitserland

Dankzij de Duitse hogesnelheidstrein ICE kun je perfect met de trein naar Zwitserland uit Berlijn. Dagelijks rijdt de Trein Berlijn – Basel circa zes keer per dag. De reistijd bedraagt ongeveer zeven uur.

Nadat de trein Berlijn vertrokken is uit het hoofdstation van de Duitse hoofdstad, stop de trein eerst nog in Spandau. Daarna begint de treinreis richting Zwitserland echt. Na zes tussenstops, onder andere te Braunschweig , Göttingen en Fulda, komt Frankfurt inzicht.

Via Frankfurt
Bij aankomst in Frankfurt – na zo’n vier uur – is de Trein Berlijn al over de helft. Langzaam maar zeker komt Zwitserland in zicht. Eerst komt nog Mannheim, Karlsruhe en Baden-Baden. Daarna de laatste twee stations op echt Duits grondgebied: Offenburg en Freiburg. Dan komt de Trein Berlijn echt aan in Zwitserland.

Zwitserland
De eerste stop is Basel Bad, dat is een station dat DB nog rekent bij Duitsland. Daardoor zijn er vaak ook net wat meer goedkope treinkaartjes beschikbaar naar Basel Bad.
Na een korte stop in Basel Bad zet de trein zich in beweging naar eindbestemming Basel SBB. In Basel SBB geeft de trein uit Berlijn aansluiting op allerlei Zwitserlandse binnenlandse treinen.
Naar bijvoorbeeld Zürich, Bern, Geneve, Interlaken en Brig. Maar je kunt ook overstappen op internationale treinen. Bijvoorbeeld op de trein naar Milaan.

Details over de Treinreis naar Berlijn
Soort trein: ICE, Duitse hogesnelheidstrein
Reistijd: Ongeveer 7 uur
Trein rijdt via: Mannheim, Frankfurt, Fulda en Braunschweig
Stops in Zwitserland: Basel SBB en Basel Bad
Treinstops in Berlijn: Berlijn Spandau en Berlijn Hauptbahnhof

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *