Trein naar Jungfraujoch – Top of Europe

JungfrauJochDe reis naar de Jungfraujoch is een hele belevenis en vooral een toeristische attractie. In de zomer nemen duizenden reizigers per dag de trein naar het hoogste treinstation van Europa. Het resultaat is prachtig, vooral in de zomer is de reis bijzonder. 

Immers, dan vertrek je vanuit het dal zonder sneeuw. Na een reis van ruim 2 uur (gerekend vanaf Interlaken) bereik je het station Jungfraujoch, gelegen op een hoogte van3454 meter. Als je eenmaal het ondergrondse treinstation verlaat heb je een indrukwekkend uitzicht en sta je in de sneeuw. In de zomer is er ook een funpark geopend, en kun je onder andere sleeën in de sneeuw.

Treintickets naar de Jungfraujoch
Het is uiteraard een hele belevenis om naar het hoogste station van Europa af te reizen. Daar hangt ook een prijskaartje aan, bijna 200 Zwitserse franken per persoon! Ook met een Swiss Pass moet je bijbetalen om naar de Jungfraujoch te mogen. Alleen met een speciale treinkaart voor de regio Jungfraujoch is reizen naar de top gratis. Als je het kaartje voor de Jungfraujoch te duur vindt, dan kan je ook beslissen om naar de Schilthorn (2970m) te gaan. Ook vanuit daar heb je een fantastisch uitzicht, alleen is er geen funpark.

Reis naar de Jungfraujoch
Je kunt vanuit Interlaken via zowel Grindelwald als Lauterbrunnen naar Kleine Scheidegg reizen. Dat is een mooie reis. Vanuit Kleine Scheidegg rijden er treinen naar de Jungfraujoch. Dit deel van de reis gaat grotendeels ondergronds (7 kilometer). Onderweg wordt wel gestopt op uitzichtpunten. Er zijn er één tot twee verbindingen per uur naar de top. Dit deel van de reis is relatief het duurste.

Foto: CC-BY-SA-3.0 / Salamanamanjaro

Foto’s via Flickr: (c) Jungfraujoch.ch / Mart Hopman

© Copyrights 2013 | Zwitserland per Trein