Trein Interlaken

Bahnhof Interlaken Ost, Postauto HaltestelleMet de trein naar centraal Zwitserland? Vanuit Nederland is Interlaken per trein met slechts één overstap bereikbaar. Treintickets naar Interlaken zijn verkrijgbaar via NS Hispeed en TGV-europe.

De reismogelijkheden:

  • Neem de ICE Amsterdam – Basel. Deze trein vertrekt rond 8:00u uit Amsterdam, en komt rond kwart voor drie aan in Basel. Vanuit Basel rijdt er ieder uur een intercity naar Interlaken Ost. U komt rond 17:00u aan in Interlaken.
  • Reis per Thalys naar Parijs. Binnen Parijs neemt u een transfer van station Gare du Nord naar station Gare de Lyon. 1x per dag vertrekt vanaf dit station een rechtstreekse TGV naar Interlaken Ost. In Amsterdam vertrekt u vaak rond 13:15u, in Interlaken komt u rond 23:30u aan. De trein rijdt alleen dagelijks van Parijs naar Interlaken, in tegenovergestelde richting rijdt de trein circa 1x per week en op overige dagen vanaf Bern.
  • Reis met de City Night Line Amsterdam – Zürich, vertrek rond 20:30u uit Amsterdam. In de vroege ochtend komt de trein aan in Basel (voor 7u). Daar stapt u over op de intercity naar Interlaken Ost, waar u rond 9:00u aankomt.

Uiteraard zijn er ook nog andere reismogelijkheden waarbij u vaker moet overstappen.

Treinpas
Wilt u tijdens uw verblijf in Interlaken ook andere delen van Zwitserland per trein bezoeken? Dan doet u er verstandig aan om een treinpas te kopen. U bent dan in veel gevallen veel goedkoper uit. Een Zwitserse treinpas is niet in Interlaken te koop.

Reistips:
Vanuit Interlaken kunt u de mooiste reistrips maken. De route van de Golden Pass Line (Luzern – Montreux) gaat bijvoorbeeld ook via Interlaken. Een andere spectaculaire treinreis die u vanaf Interlaken kunt maken, is de treinrit naar de Jungfraujoch. Dat is het hoogste treinstation van Europa, en geeft u een zeer mooi uitzicht over de Zwitserse bergtoppen. In de zomer rijden er niet alleen treinen vanaf Interlaken Ost, maar varen er ook boten.

Categorie: Treinsteden |
© Copyrights 2013 | Zwitserland per Trein