Gornergrat Bahn: uitzicht op de Matterhorn

gornegrat bahnDe Gornergrat-spoorlijn is een 9 kilometer lange spoorlijn van Zermatt naar Gornergrat (3089 meter). Op het eindpunt is er een mooi uitzicht op de bekendste berg van Zwitserland: de Matterhorn. 

Negen kilometer mag als een korte reis klinken, maar tijdens de rit moet er wel een enorm hoogteverschil overwonnen worden, want Zermatt ligt op 1600 meter. De reis duurt ondanks de korte afstand daarom toch ruim een half uur. Vlakbij het station ligt ook het hoogste hotel van de Zwitserse Alpen.

zwitserland744Als je een Swiss Pass hebt dan moet je er wel op rekenen dat je voor deze toeristische attractie een toeslag moet betalen. Je krijgt wel korting op de normale prijs. De Gornergrat Bahn kan prima gecombineerd worden met de Glacier Express, ook die start in Zermatt. Wel is het advies om voor de Gornergrat-spoorlijn een aparte dag uit te trekken. In de buurt van station Zermatt zijn meerdere hotels. Het verblijf in Zermatt is echter wel relatief duur. Je kunt er ook voor kiezen om een verblijf te boeken in Täsch, dat is iets goedkoper. Iedere 20 minuten rijdt er een pendeltrein van Täsch naar Zermatt. De reistijd bedraagt 12 minuten.

© Copyrights 2013 | Zwitserland per Trein